info@vredeburgswol.nl | 0725053637

Nieuwsbrief

AAN ALLEN DIE CULTUREEL CENTRUM  “VREDEBURG” EEN WARM HART TOEDRAGEN.

 23 december 2023

 Beste mensen,

 Het jaar 2023 ligt alweer bijna achter ons, een jaar met veel gebeurtenissen, om er enkele te noemen, record droogte en record nattigheid in ons land, verkiezingen met een zeer verrassende uitslag, oorlogsgeweld op veel plaatsen in de wereld, het lied “Vrede op aarde”…. is wel heel ver te zoeken. Ook zien wij ongekende problemen met de instroom en het onderdak bieden aan vluchtelingen. Een schier onoplosbaar probleem. Positief nieuws was dat de Covid redelijk is bedwongen, alhoewel het op dit moment in allerlei vormen van griep de kop weer sterk opsteekt. Vooral senioren kunnen extra kwetsbaar zijn, dus ook bij de SWOL zijn en blijven wij weer alert en gaan er vanuit dat u dat onderling ook doet.

 “Vredeburg”.

  • INLOOP op donderdagmorgen. De SWOL is bezig met een invulling te geven aan deze ochtenden. Zodra wij dit klaar hebben en op papier, zullen wij u informeren Het doel is om mensen bij elkaar te brengen voor een prettig gesprek, een leestafel, in samenspraak een concert bekijken op TV of grootbeeld, een documentaire, of een verhaal door een der bezoekers. Met een kopje koffie/thee en later eventueel een drankje. Heeft u ideeën of wilt u meedenken, laat het ons weten.
  • HORECA. Zoals bekend neemt Dorien Kerssens-Winder binnenkort afscheid als “uitbater ”van de Horeca op de bovenverdieping. De nieuwe eindverantwoordelijke voor de Horeca is inmiddels bekend. De Stichting Vredeburg heeft gekozen voor Michel Welgraven. Wij zullen Michel aan u voorstellen tijdens onze Nieuwjaars receptie op 3 januari a.s. In de LOV-krant van december staat op pagina 5 een uitgebreid interview met Michel en Dorien.
  • HUISHOUDELIJKE DIENST. Wij zijn naarstig op zoek naar mensen die het schoonhouden van onze ruimtes zouden willen doen. Dit is een betaalde dienst. Op onze website staat alle informatie. Heeft u, of kent u iemand, interesse, laat het ons weten, wij gaan graag met u in
  • SAMEN ETEN ….. GEZELLIG. Deze activiteit mag zich nog altijd in een grote belangstelling verheugen. Alleenstaanden komen in de bovenzaal samen om te genieten van een heerlijke driegangenmaaltijd. De laatste twee diners zijn mede gekookt door Syrische mensen die in het Fletcher Hotel verblijven. Aanmelden is nodig, zie ook de website.
  • EENZAAMHEID. Dit is en blijft een speerpunt vanuit de gemeente Castricum, de ouderenbonden, de Stichtingen Welzijn in de diverse kernen, de kerken en de huisartsen. Tijdens de komende Kerstdagen zijn door bemiddeling van de Stichting Welzijn in Castricum en ook via de kerk in Limmen een aantal  mensen ondergebracht bij inwoners die een plaats aan tafel inruimen voor een gast. Hulde!

Wij wensen iedereen van harte heel fijne Kerstdagen, een gezellige jaarwisseling en voor het jaar 2024, alle goeds en bovenal veel gezondheid.

 Met groeten van Stichting Vredeburg – Stichting Welzijn Ouderen Limmen, Horecateam “Vredeburg”.

 

Terug naar overzicht
Top